Dimmer kapot

dimmer
dimmer

In dit onderdeel van klusvooru.nl wordt uitleg geven wat u kunt doen als de dimmer kapot is. Als de dimmer het niet meer doet, betekend dit niet het automatisch dat de dimmer kapot is. Het kan namelijk ook zijn (meestal het geval) dat de zekering die in de dimmer zit, kapot is. Hieronder wordt uitleg gegeven hoe u de zekering in de dimmer kunt vervangen…

Controleer voor dat u onderstaande stappen gaat doorlopen of de lampen niet kapot zijn.

Stappenplan zekering dimmer vervangen

1) Schakel bij de groepenkast de stroom toevoer uit, zodat u veilig aan het werk kunt.

2) Verwijder het afdekmateriaal van de dimmer, zodat u bij het inbouwgedeelte van de dimmer kunt komen.

3) Bij iedere dimmer kan de zekering op een andere plaats zitten, maar meestal kunt u aan de voorzijde van het inbouwgedeelte bij de zekering komen. Haal deze eruit en zet een nieuwe zekering in de dimmer.

4) Heeft u geen nieuwe zekering, dan neemt u de zekering mee naar de winkel (bouwmarkt), zodat weet welke zekering u moet hebben. Op de zekering staat vermeldt om welke zekering het gaat. Dit staat vaak op het metalen uiteinde van de zekering gedrukt.

5) Plaats de nieuwe zekering in de dimmer en zet de stroom via de groepenkast weer aan, om te kijken of de dimmer het weer doet.

6) Mocht blijken dat de dimmer het nog niet doet, dan kunt u er bijna zeker van zijn dat de dimmer kapot is. Het is ook mogelijk om de dimmer door te meten, om dit uit te sluiten.